DruštvoVesti

Bratska saradnja Izmira i Novog Pazara se nastavlja

 Projekat bratimljenja novopazarskih škola sa školama iz Turske, u ovom slučaju iz Izmira se i dalje iz godine u godinu nastavlja. Krenuvši prvo od Ekonomske škole koja je prva započela projekat, preko OŠ”Bratstvo” pa sada i OŠ “Halifa bin Zaid Al Nahjan”, deca borave jedna kod drugih upoznavajući kulture koje su veoma slične. Gradonačelnik Novog Pazara sa saradnicima danas je primio goste iz Izmira i poželeo im prijatan boravak u našem gradu.

“Uvek nam je drago kada dođete u naš grad a još draže kada puni lepih utisaka odete iz njega i to prenesete na vaše drugare i sugrađane, a i drago nam je kada našoj deci koja dođu kod vas uzvratite gostoprimstvo”, obratio se gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac gostima i deci iz Izmira. Poželeo im je srdačnu dobrodošlicu i naglasio da se osećaju kao kod svoje kuće. Ispred školskog aktiva ,direktor OŠ “Halifa bin Zaid Al Nahjan” Besim Adilović ukazao je na dobru dugogodišnju saradnju Novog Pazara i Izmira.

Da bi se što bolje upoznali i družili deca iz Izmira smeštena su kod drugara  iz Novog Pazara i jedni i drugi kažu da su ovo prijateljstva za čitav život.

“Mnogo sam srećna što sam došla ovde. Prvi put sam u Novom Pazaru i lepo se osećam. Smeštena sam u porodici novih drugara koja me je lepo prihvatila tako da se osećam kao kod svoje kuće i sigurno ću ponovo doći u vaš lepi grad”, kazala je Ekin Cinpolat, gošća iz Turske.

Prijatelji iz Izmira koji su došli sa decom, uručili su i poklon gradonačelniku Biševcu kao i on njima u znak dosadašnje dobre bratske saradnje koja će se zasigurno i dalje nastaviti.

B.V.

Podeli