DruštvoVesti

Vrijedna donacija Gimnaziji u Tutinu

Rukovodstvo Srednje medicinske škole Tutin doniralo je Gimnaziji u toj opštini deset kompleta računara poslednje generacije sa ciljem da Srednja medicinska škola, koja je lider u oblasti obrazovanja u toj opštini pomogne u podizanju kvaliteta nastave i ostalim školama u toj opštini Sandžaka.

Prema riječima direktora Srednje medicinske škole Ismeta Derdemeza jedini cilj je da se pomogne u razvoju obrazovnih ustanova na teritoriji opštine Tutin, te da će škola čiji je osnivač u narednom periodu intenzivnije na svaki mogući način pomagati gradskim i seoskim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Tutina.

“Donacija u vidu računara i prateće opreme je rezultat naših dobrih odnosa. Mi ulagajući u đake Gimnazije i Tehničke škole ulažemo u našu djecu. Ja Srednju medicinsku školu vidim kao lidera u oblasti obrazovanja u Tutinu, u skladu sa tim moramo se i ponašati i pomagati ostalima. Ovo je retkost da jedna privatna pomaže državnim školama, a ovo neće biti polsednji put da to i činimo. Otvoreni smo za saradnju i dalju pomoć, potrebno je da nam naglase šta je sve neophodno, ostalo je naša obaveza”, rekao je osnivač Srednje medicinske škole Tutin Ismet Derdemez.

Derdemez ističe da je vrijednost donacije onolika koliko vrijedno i marljivo profesori i đaci budu radili, a da je najveća vrijednost u njihovom znanju koje će steći obrazujući se i radeći na poklonjenim računarima.

Direktor Gimnazije Tutn Rifat Gegić, zahvalio je rukovodstvu Srednje medicinske škole u ime zaposlenih i đaka, naglašavajući da će donacija računara doprinjeti kvalitetnijem izvođenju nastave.

Srednja medicinska škola Tutin broji nekoliko stotina đaka, jedna je od najmlađih ali i najsavremenijih škola u Tutinu. O sopstvenom trošku školuju blizu 70 učenika koji su do stipendije došli zbog odličnog uspjeha ili potiču iz porodica bez jednog ili oba roditelja.

A. Ni.

 

 

Podeli