Sport

Startovala okružna liga za pionirke

Počelo je takmičenje u okružnoj košarkaškoj ligi za pionirke, a domaćin prvog jednodnevnog turnira u sali Osnovne škole Halifa bin Zaid Al Nahjan bio je novopazarski Košarkaški klub Halifa.

“Okružna liga za pionirke u našem regionu nije igrana 20 godina, što nije bilo dobro zbog velikog broja talentovanih devojčica. Košarkaškom savežu Srbije je u interesu da se ovde igra dobra ženska košarka i liga je krenula”, rekao je trener Halife Aldin Muratović.

Tri ekipe igrale su jednokružno, a maksimalan učinak i dve pobede ostvario je novopazarski MKA 2017. Domaćin Halifa je na polovičnih 1/1, dok je Tutin dva puta poražen.

“Postojimo od 2016. godine, a devojčice su ove godine pobedile na gradskom i okružnom takmičenju. Direktor Osnovne škole Halifa bin Zaid Al Nahjan Besim Adilović prepoznao je dobru priču, u koju su uključena samo deca iz te škole”, naveo je Muratović.

“Imamo veliku podršku novopazarskog Sportskog saveza i direktora Emira Mehmedovića. Očigledna je želja da se ženskoj košarci u našem gradu vrati stari sjaj”, dodao je on.

Drugo kolo okružne lige na programu je sledećeg vikenda u Tutinu.

M. Minić

Podeli