DruštvoVesti

Velika ekološka akcija u Novom Pazaru: U toku uklanjanje divljih deponija

Javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” u saradnji sa Odjeljenjem za zaštitu životne sredine Gradske uprave Novi Pazar realizuje danas na više lokacija veliku akciju čišćenja na teritoriji Novog Pazara.

Velika radna akcija uklanjanja otpada realizovana je najprije u krugu Opšte bolnice. U akciji je učestvovalo rukovodstvo Opšte bolnice Novi Pazar, funkcioneri Gradske uprave i direktori javnih preduzeća. U akciju se aktivno uključio i potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ovo je treća velika uzastopna akcija čišćenja i uređenja Grada. Radnici i mehanizacija javnih preduzeća otpad sa divljih deponija koje su nastale zbog nesavjesnih pojedinaca otklanjaju na više lokacija. Akcije se odvijaju u blizini svih osnovnih škola, na Rekreacionom centru, kod zgrada “Simpo”, iza “Nove lučne zgrade”, u blizini Robne pijace, na Pazarištu i naselju Vržegrnci. Učestvuju, osim predstavnika svih javnih preduzeća i učenici osnovnih i srednjih škola.

Organizatori pozivaju građane da daju doprinos akciji i da i dalje prijavljuju lokacije na kojima su primjetili da postoje divlje deponije.

Sa poslovima uređenja grada intenzivno će se nastaviti i narednih dana, kako bi Grad zasijao i čist i uredan dočekao sve goste na brojnim manifestacijama povodom 558. godišnjice od osnivanja Novog Pazara.

A. Ni.

Podeli