SportVesti

Osnivači “Feniksa” stvaraju nove šampione

Karate klub “Feniks” organizovao je do sada najmasovnije polaganje za učenička zvanja. Svoje znanje i vJeštine prikazali su pred komisijom sačinjenom od eminentnih stručnjaka, a do novog pojasa došlo je 45 mališana tog karate kluba.

Osim karatista Karate kluba “Feniks” do prvog pojasa i medalje došli su i dječaci i djevojčice sa autizmom, Daunovim sindromom i smetnjama u razvoju koje okuplja Udruženje “Code” a koji su učesnici programa “Svi za sport, sport za sve”. Bodrio ih je na tom putu do velikog uspjeha i prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac.

Ono što su tokom godina učili i vježbali, mališani Karate kluba „Feniks“ pokazali su pred komisijom i tako polagali za žuti, orandž, zeleni i plavi pojas. Komisiju su činili predsjednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper i generalni sekretar Saveza Milan Laković.

Ovo je drugo samostalno polaganje za učenička zvanja Karate kluba „Feniks”. Iz tog kluba su najavili da će njihovi članovi nastupati i na najvažnijim velikim takmičenjima, te vjeruju da mogu postati najtrofejniji karate klub u gradu.

A. Ni.

Podeli