Sport

SPOMS na Zlatiboru povodom Dana studenata

Ustanova Sandžačke igre i Studentski parlament Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) povodom obeležavanja Dana studenata organizuju međunarodnu Sportsku manifestaciju studenata (SPOMS) na Zlatiboru, koja počinje danas i traje do 7. aprila, navodi se u saopštenju Ustanove Sandžačke igre.

“Radi se o međunarodnoj studentskoj konferenciji, a tema SPOMS-a je ‘Sportom protiv nasilja’. Manifestacija okuplja studente sa svih departmana DUNP, a gosti će biti i studenti drugih univerziteta iz Srbije. Prevashodni cilj je upoznavanje i širenje prijateljstava između različitih visokoobrazovnih ustanova, uz pozitivan sportski duh, takmičenje i razmenu ideja”, navodi se u saopštenju Ustanove Sandžačke igre.

“Želimo da postanemo generator za pokretanje budućih zajedničkih projekata. Kroz ovaj događaj promovišemo sport, kulturu i zdrav način života, druženje i timski duh. Na predavanjima istaknutih sportista i sportskih radnika u večernjim terminima, studenti će biti u prilici da prošire saznanja”, dodaje se.

Tokom manifestacije, najavljena su takmičenja u malom fudbalu, basketu, odbojci, stonom tenisu i šahu.

M. Minić

Podeli