DruštvoVesti

Očna bolnica u Skoplju: Bez dioptrije i naočara za deset sekundi

Korekcija dioptrije, odnosno lasersko skidanje dioptrije, samo je jedan od brojnih zahvata koji se izvode u Evropskoj očnoj bolnici, regionalnom oftalmološkom centru u Skoplju, koja svoje predstavništvo ima i u Novom Pazaru.

U cilju pružanja što kvalitetnije usluge u turskoj, Evropskoj očnoj bolnicu, u koju pacijenti dolaze iz čitavog regiona, Evrope, ali i Bliskog istoka insrtaliran je novi laser, produkt visoke tehnologije i izuzetne preciznosti.

’’Nova laserska mašina koju smo dopremili u našu bolnicu je jedno pravo čudo. Pored toga što u najkraćem mogućem roku lečimo bolesti poput miopije, hipermetropije i  astigmatizma tako sa ovim novim laserskim aparatom za 10 sekundi lečimo i pacijente koji slabo vide na blizinu. Rezultati su zaista fenomenalni. U tom smislu i pacijenti I mi smo vrlo zadovoljni. Tako da svi oni koji žele da se oslobode naočara to mogu da urade kod nas’’ kazao je direktor i vodeći hirurg Evropske očne bolnice dr Salih Bozkurt.

Lasersko skidanje dioptrije predstavlja pouzdan put za trajno ispravljanje vida.

 

Zbog svoje velike bezbednosti, uspešnosti i jednostavnosti laserske metode, koje su inače, poslednjih decenija uznapredovale, danas su veoma popularne. Popularno, lasersko skidanje dioptrije predstavlja jednostavnu proceduru, potpuno je bezbolna i trajno snižava ili potpuno eliminiše početnu dioptriju, a krajnji ishod je povratak jasnog vida.

’’Naš cilj je da se pacijenti za ceo život reše naočara. Uspešnost kod nas je na nivou 95 do 97 procenata kako kod pacijenata koji slabo vide na daljinu tako i kod onih koji slabo vide na blizinu. S obzirom da starijim pacijentima sa više godina raste dioptrija i pojavljuje se problem katarakte. Imajući sve to u vidu, rešavamo ujedno sve problem, pa sa novim aparatom mi i kod njih uklanjamo u potpunosti dioptriju’’

Dr  Bozkurt podseća da je reč o neinvaznivnim zahvatima gde kompletna  procedura laserskog skidanja dioptrije traje oko 15 minuta, te da je samo delovanje lasera veoma kratko, a karatak je I postoperativni proces.

’’Sa novim aparatom period lečenja je sveden na minimum, dakle u vrlo kratkom roku lečimo pacijente, u poređenju sa ranijim aparatima sada je to 3:1 a pri tom  pacijenti ne osećaju nikakvu bol, samo dodir I u roku od nekoliko sati već mogu da rade I da se vrate svakodnevnim aktivnostima’’

Laser je, prema njegovim rečima, na usluzi svim pacijentima sa Balkana.

’’S obzirom da je naša bolnica regionalnog karatktera, pored navedenih hirurških intervencija mi radimo i sve druge intervencije na očima pa i kad se radi o intervencijama na bebama I deci. Radimo znači I intervencije vezane za pritisak u očima, katarakte, te brojne druge. Pozivamo sve pacijente koji imaju probleme vezane za oči iz celog regiona da se preko naših predstavništava jave a mi ćemo to uspešno rešiti’’ kazao je Bozkurt.

Inače, intervencije laserske korekcije dioptrije u Evropskoj očnoj bolnici u Skoplju obavljaju se po promotivnim cenama, a sve detaljne informacije pacijenti mogu dobiti u predstavništvu te renomirane turske bolnice u Novom Pazaru.

 

Senada Kalić

Podeli