Kultura

Novopazarske srednje škole počele sa nastupima na FSM

Sa nastupom učenika osnovne škole Desanka Maksimović završeno je predstavljanje osnovaca na ovogodišnjem Festivalu stvaralaštva mladih. Organizatori zadovoljni saradnjom sa školama, a žiri kvalitetom programa. Do sada je na Festivalu stvaralaštva mladih nastupilo 14 osnovnih škola, a predstavnici Kulturnog centara ukazuju da je koordinacija sa školama bila na zavidnom nivou, te da da su do sada ispoštovane sve propozicije nastupa. Kao i sveke godine masovnost kada su u pitanju učesnici i publika, ali ozbiljnost u samim nastupima.

” Pokazana je ozbiljnost na sceni, uigranost, interesovanje je također bilo veliko. Uspjeli smo da uspostavimo red i disciplinu u samoj koncertnoj dvorani. Poštovanje propozicija je važno iz jednog razloga, učesnici ne lutaju i ne možemo vidjeti neprikladne sadržaje na sceni. Garderoba i kostimi su ove godine bili usklađeni i zaista ni jednu negativnu primjedbu nismo imali”, kaže ispred Kulturnog centra, Hasna Ziljkić.

U kategoriji srednjih škola prvi su nastupili gimnazijalci i učenici Ekonomsko-trgovinske škole, i kako se očekivalo pokazali kavlietetan program u svim kategorijama, posebno u autorskim tačkama i solo nastupima. Nakon njih scena koncertne dvorane Kulturnog centra rezervisana je za učenike Škole za dizajn i Ugostiteljsko-turističke škole.

 

Podeli