Kultura

Stefan Simić: Nigdje nisam dobio ljubav kao u Novom Pazaru

Nakon uspješnog gostovanja prije deset dana u Klubu heroja književnik iz Beograda Stefan Simić još jednom se predstavio novopazarskoj čitalačkoj publici, a razlog je, kako je rekao, posebna ljubav i gostoprimstvo kakvo nije dobio ni u jednom drugom gradu.  Okupljeni u restoranu “Avlija” uživali su u tekstovima ovog mladog autora i njegovom “Teataru iskrenosti”.

Riječ je nestandardnoj književnoj večeri u kojoj sam autor koristeći više umjetničkih formi predstavlja istine do kojih je došao. U više svojih nastupa Simić je pokazao svoj kosmopolitski duh i ljubav prema brojnim narodima i gradovima, a njegov nedavno objavljeni tekst “Zašto mi niko nije rekao da je Novi Pazar tako divan” preplavio je društvene mreže.

Živo, neposredno, dramatično, kroz neprekidno smjenjivanje poezije, psihologije, ispovjesti, humora i pozorišta. Simić je već nastupio u Novom Pazaru gdje je osjetio, kako kaže, posebnu ljubav koju nije doživio u ostalim mjestima gdje gostuje.

” Ovo je moj pokušaj da se revanširam toj ljubavi koju sam dobio pije nekih desetak dana i želja mi je da ponovim književno veče jer stvarno nastupam od grada do grada ali to što sam doživio, taj odjek i tu ljubav u Novom Pazaru, to nisam osjetio nigdje. Pisao sam o mnogim gradovima ali  mi je bilo nevjerovatno da ljudi toliko vole svoj grad, kao što je to slučaj sa Novopazarcima.  To je samo jedna od impresija i zato sam se nakon deset dana ponovo vratio kod vas”, kaže, Stefan Simić.

Stefan od samog početka otvoreno daje sebe i kroz dijalošku i monološku formu pred gledaocima igra predstavu koja je uvijek drugačija, ali sa istim ciljem da pokrene, probudi, objasni, motiviše ali i da nasmije.

Podeli