DruštvoVesti

Asfaltirana Kolubarska ulica

U naselju Potok asfaltiran je krak Kolubarske ulice, koji je započet prošle godine. Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović intezivniju građevinsku sezonu najavljuje od 15.aprila, kada prestaje zimsko održavanje puteva. Za sada je ugovoreno da se radi 38 gradskih saobraćajnica.

Meštani Kolubarske ulice se prisećaju blata i prašine, koji su bili deo njihove svakodnevnice, kažu da sada žive mnogo bolje. Imaju uredno vodosnabdevanje, rasvetu, a dobili su i sređen put ispred njihovih kuća.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanaović podseća da se rdii na nekoliko lokacija u gradu, gde su ulice započete prošle godine. Ulica 8.marta biće završena za 15 dana, tu su trenutno radnici Vodovoda i kanalizacije, gde sređuju komunalnu infrastrukturu. Radi se u Ulici 412 u Selakovcu.
Hasanović najavljuje intezivniju građevinsku sezonu od druge polovine aprila.
“Od 15.aprila kada se završi zimsko održavanje puteva počećemo da radimo odmah na 10 lokacija. Ugovoreno je sređivanje 38 gradskih ulica. Uporedo će radnici Vodovoda gde je potrebno raditi rekonstrukciju vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacije.

Uz one kapitalne projekte rekonstrukcija puta Novi Pazar- Tutin, mosta na banjskoj petlji, radimo i n a izradi projektno-tenhičke dokkorićenja reka Trnavica, Raška, Jošanica, Banjska kako bi uredili put do turističkog naselja Novopazarska banja. Ove godine počeli smo ranije u odnosu na prethodnu građevinsku sezonu, kada smo imali kišni period, koji je otežavao radove”, kazao je Hasanović.

Hasanović je za sutra najavio asfaltiranje lokalnog puta u Miščićima.

Podeli