DruštvoEkonomijaVesti

Hanić: Centralna tema Sarajevo biznis foruma biće nova ekonomija i mogućnosti unapređenja investicione aktivnosti

Deseti “Sarajevo biznis forum” održava se od 17. do 19. aprila, a centralna tema ovog puta biće kako unaprediti investicione aktivnosti u uslovima nove ekonomije, a tema je i predstavljanje Bosne i Hercegovine kao atraktivne zemlje za investitore.

To je rečeno danas na prezentaciji “Sarajevo biznis foruma” u Beogradu, a profesor Beogradske bankarske akademije Hasan Hanić kazao da je forum odlična prilika da se poslovni svet iz regiona upozna i možda započne nove poslove.

“BiH se smatra značajnom destinacijom iz ugla srpskih potencijalnih investitora. Biznis forum je dobra prilika da se sagledaju najnovije tendencije u oblasti ekonomije BiH i da se predstave područja u kojima je BiH konkurentna u donosu na druge zemlje u reigonu”, rekao je Hanić.

Prema Hanićevim rečima, privredu u BiH karakteriše obilje stručne i jeftine radne snage, kao i prirodno bogatstvo.

Dolazak stranih investitora u Sarajevo je još uvek na relativno niskom nivou s obzirom na određena ograničenja, koja su prevashodno politička, konstatovao je Hanić.

“Međutim, nazire se proces stabilizacije u tom pogledu, što bi trebalo da obezbedi brži rast i veće ulaganje stranih investicija u BiH”, primetio je Hanić.

Biznis forum je, kako je naveo, odlična prilika da investitori iz Srbije upoznaju i druge poslovne ljude iz regiona i da s njima razgovaraju o mogućnostima ulaganja ne samo u BiH, već i u druge zemlje.

Učesnici Foruma će biti najveći državni predstavnici iz zemalja zapadnog Blakana, ali i šire, kao i predstavnici velikih multinacionalnih komapnija.

Predstavnica Bosna Bank International (BBI) Azra Čolić kazala je da će deseti “Sarajevo biznis forum” trajati tri dana a ne dva kao prerhodnih godina, te da je program bogatiji.

Navela je da će prvi dan biti u parlamentu BiH, uz učešće najvećih zvaničnika iz regiona i sveta, te da će tada biti dodeljene nagrade u šest biznis kategorija. Pozvala je zato poslovna udruženja iz Srbije da kandiduju svoje kompanije i poslovne ljude.

Drugi i treći dan biće posvećeni biznisu, kazala je Čolić, navodeći da se očekuje više od 1.800 učesnika iz poslovnog sveta.

https://www.youtube.com/watch?v=NVmkJxLgM3o

 

Tanjug/Indeksonline

A. Ni.

Podeli