U poseti deci odeljenja za slušno oštećene

Udruženje gluvih i nagluvih organizovalo je posetu odeljenju za slušno oštećene, koje u OŠ ”Jovan Jovanović – Zmaj”, funkcioniše već 14 godina. Nastavu po planu i programu za slušno oštećene sa delimičnom inkluzijom u ovoj školi trenutno pohađa 4 učenika.

Poseta je organizovana na obostrano zadovoljstvo, kako dece oštećenog sluha i govora i njihovih nastavnika, tako i Udruženja koje postoji zarad gluvih i nagluvih lica, kako bi im omogućilo kvalitetnije uključivanje u lokalnu zajendicu.

”Mi inače imamo jako dobru saradnju, u poslednje vreme pogotovu. Zahvaljujući osoblju škole na čelu sa direktoricom i defektolozima, mi smo danas došli i doneli jednu skromnu donaciju za učenike opet u saradnji sa defektolozima, koji su nam rekli šta je njima u stvari najpotrebnije”, rekla je sekretar Udruženja gluvih i nagluvih, Amela Alivodić.

Pokloni uvek raduju, pa će i ovaj školski pribor i učila deci oštećenog sluha i govora, koristiti u nastavi i podsećati ih da nisu sami, da postoje prijatelji i institucije na koje uvek mogu računati.

U ime OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj” i odeljenja za slušno oštećene učenike, defektolog surdoaudiolog Mirjana Radulović zahvalila je Udruženju gluvih i nagluvih i sekretaru udruženja Ameli Alivodić, koja, kako je istakla, ne zaboravlja bitne datume i osluškuje potrebe njihovih učenika sa kojima je intenzivirala saradnju.

Nastava po planu i programu za slušno oštećenu decu, sa delimičnom inkluzjom odvija se punih 14 godina u OŠ Jovan Jovanvić Zmaj. Takvu nastavu trenutno pohađa 4 urečenika, sa kojima, osim defektologa surdoaudiologa rade i redovni predmetni nastavnici.

S.Lj.

 

Podeli