Grad Novi Pazar kupio objekte TK ‘’Raška’’

Po ceni od 16 miliona dinara Grad Novi Pazar kupio je fabriku za preradu otpadnih voda, kotlare i nekoliko pomoćnih objekata tekstilnog kombinata ‘’Raška’’ u stečaju. U skladu sa planom detaljne regulacije, ta parcela će biti iskorišćena za izgradnju toplane na biomasu.

Javna licitacija je održana danas u 11 sati u Beogradu. Za kupovinu TK ‘’Raška’’ pored Grada, depozit su uplatila još dva kandidata, a početna cena iznosila je 15.244 615 dinara.

”Ovaj put smo ostvarili pet puta povoljniju cenu. Kupili smo taj prostor za 16 miliona dinara, tako da se odustajanje i čekanje itekako isplatilo. Od ušteđenog novca možemo kupiti i plac za školu, i izgraditi nešto u našem gradu”, rekao je gradonačelnik Biševac.

”Već u ponedeljak – najavio je Biševac – idem u Ministarstvo energetike sa dokazom da smo kupili fabriku za preradu otpadnih voda, kotlare i nekoliko pomoćnih objekata tekstilnog kombinata ‘’Raška’’, tako da nastavljamo projekat izgradnje toplane na biomasu.

Podsećamo da je ovo drugi pokušaj prodaje imovine nekadašnjeg privrednog giganta u Novom Pazaru. Prva javna licitacija održana je u decembru prošle godine, kada je Novopazarac Amer Hadžifejzović ušestostručio početnu cenu prilikom nadmetanja. Iako je Hadžifejzović tada potpisao kupoprodajni ugovor, nije u zakonskom roku isplatio sav novac, pa je prodaja poništena.

S.Lj.

Podeli