Društvo

Unescov vodič za nastavnike

U organizaciji OEBS-a i Asocijacije prosvetara Sandžaka, juče je u Regionalnom centru za stručno usavršavanje zaposlenih u prosveti održan seminar pod nazivom “UNESKOV VODIČ ZA NASTAVNIKE”. Učesnici seminara koji su besplatno pohađali obuku bili su prosvetari iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Zainteresovanost za obuku bila je velika, kazao je predsednik prosvetara asocijacija Sandžaka Bahrija Sijarić tako da je od planiranih 50 bilo mnogo više, njih 104.

Iskustva prosvetara koji su učestvovali na seminaru bila su pozitivna a komentari su, da sve ono što su čuli poslužiće im u budućem radu, moći će da primene u okviru nastavnog plana i programa, u okviru nastavnih jedinica, da uklope reformu obrazovanja u koju spada i projektna nastava. Ono što ne bude moglo da se odradi kroz nastavni plan i program moći će da iskoriste i budu kreativni.

Šefica kancelarije misije OEBS-a u Novom Pazaru, Mikaela Turman, kazala je da se za ovu radionicu koristio materijal koji je britanska ambasada prevala sa engleskog na srpsi jezik i vodič za nastavnike za sprečavanje nastavnog ekstremizma.

“Cilj ovih radionica je da se poduče nastavnici koji će znanje koje steknu preneti u svoje učionice” naglasila je Turmanova.

B.V.

Podeli