PolitikaVesti

SDA Sandžaka organizuje proteste

Stranka demokratske akcije Sandžaka pozvala ja građane i nevladine organizacije na prvu protestnu šetnju pod nazivom „Za sigurnu budućnost“ koja će se održati u subotu 9. marta u 18h. Predsednik ove partije Sulejman Ugljanin na press konferenciji rekao je da SDA Sandžaka prati i podržava proteste „1 od 5 miliona“ i da “u potpunosti prihvata Sporazum sa narodom i principe rada buduće Vlade Srbije sastavljene od nestranačkih stručnjaka”.

Ugljanin je pozvao sve građane da protestnom šetnjom izraze svoje neslaganje sa postojećim stanjem, kao i da kako je rekao „pokažu odlučnost da se zajedno izbore za bolji i sigurniji život dostojan čoveka“. On je istakao da Bošnjaci imaju još više razloga za to.

„Zbog brojnih masovnih otmica Bošnjaka, masovnih ubistava gde su Bošnjaci ubijani i drugih zločina nad Bošnjacima Sandžaka koji još nisu rasvetljeni. Zbog činjenice da predsednik države i ostali državni organi negiraju zločin genocida nad Bošnjacima kao da se radi o glinenim golubovima “ naglasio je Ugljanin .

Ugljanin je ocenio da se nad Bošnjacima sprovodi aparthejd pri zapošljavanju u policiji, sudstvu, tužilaštvu i ostalim državnim i javnim institucijama. On je rekao da je Srbija danas “sigurna kuća za ratne zločince, nedemokratska država u kojoj  nema slobode, ravnopravnosti i vladavine prava i da to zahteva njihov politički odgovor i odlučnu političku akciju”.

Na novinarsko pitanje da li će SDA Sandžaka bojkotovati parlamentarne izbore ukoliko budu raspisani ove godine i da li će poslanici SDA Sandžaka bojkotovati rad Skupštine, Ugljanin je rekao da će se oni „pridržavati svih proncipa iz Sporazuma sa narodom“.

“ Naši poslanici neće ulaziti u skupštinsku salu jer to nema smisla. I sam sam se uverio da je nemoguće da se dobije reč i kaže ono što treba, ali će oni u zgradi Skupštine raditi kako bi ostvarili socijalna, ekonomska, kulturna i druga prava građana”, objasnio je Ugljanin.

Sporazum sa narodom sastoji se od sedam tačaka za obezbeđivanje poštenih izbora i vraćanja demokratskih načela i vladavine prava nakon pobede nad Vučićevim režimom.

Podeli