DruštvoVesti

Gradonačelnik obišao porodice kojima su izgoreli stanovi u požaru

Gradsko veće Novog Pazara donelo je odluku na današnjoj sednici da se stanarima zgrade u Sutjeskoj ulici koju je zahvatio požar u subotu, pomogne na način da se svim porodicama obezbedi smeštaj kao i jednokratka novčana pomoć. Oštećenu zgradu i stanare obišao je gradonačelnik sa saradnicima i tom prilikom je razgovarao sa njima na koji način lokalna samouprava najbolje i najbrže može da im pomogne. U pomoć su odmah prirekli i novopazarski privrednici koji će pomoći da se saniraju oštećeni stanovi.

Novopazarac Besim Šabanović, u subotu kada je požar zahvatio zgardu u Stjeskoj ulici, nije bio u svom stanu ali ga je poziv žene šokirao. Nije mogao da pretpostavi da će vrlo brzo ostati bez stana i svega u njemu.

Slično iskustvo imali su i ostali stanari  koji kao jedinu srećnu okolnost navode to što nije bilo ljudskih žrtava.

Stanare iz ove zgrade posetio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je obećao da će Grad učiniti sve što je u njegovoj moći da im pomogne.

”Na sednici Gradskog veća doneli smo odluku da ćemo plaćati smeštaj porodicama, koje su izgubile krov nad glavom u požaru u Sutjeskoj ulici. Obezbedićemo im i jednokratnu pomoć. Već su počeli da se javljaju privrednici iz Novog Pazara i okoline  i žele da pomognu. Već će sutra građevinske ekipe doći da procene štetu, da se nađu načini za osposobljavanje stanova, kako bi se ljudi što pre vratili svojim domovima”, kazao je Biševac, i zaključio da je najbitnije što u požaru nije bilo ljudskih žrtava.

Komisija za procenu štete izaći će već sutra na teren kako bi što pre počela sanacija stanova oštećenih u požaru.

 

Podeli