HronikaVesti

Najnovija vijest: Hitna služba zbrinula petanestak osoba, vetar rasplamsava vatru koja bukti

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade MUP i dalje se bore sa vatrenom stihijom na višespratnici u Sutjeskoj ulici u Novom Pazaru. Požar je zahvatio i drugi sprat, dok na trećem gore četiri stana, prema rečima meštana.

Novinar Radio televizije Novi Pazar Zoran Maksimović, koji na licu mesta saznaje da se do 18 satu lekarima javilo petnaestak ljudi i oni su odmah prebačeni u Hitnu službu novopazarskog Doma zdravlja. Jedna osoba zbrinuta je na Internom odeljenju.  On dodaje da je pozlilo i vatrogascu koji je angažovan na gašenju požara.

Pojačan vetar otežava gašenje požar,a a vatra preti da se priširi na ostale spratove i obližnje kuće.

Podsetimo, požar je izbio oko 16 časova a gori poslednji sprat višespratnice, na kojem su, kažu komšije četiri stana. Naš reporter Zoran Maksimović sa lica mesta javio je oko 16 sati da su do tada četiri  osobe lakše povređene, da su se nagutale dima koji vetra raznosi po tom naselju, te da je intervenisalo više ekipa Hitne službe. On dodaje da je na mestu nesreće prisutno pet vozila Vatrogasno spasilačke brigade, ali i cisterne sa vodom Javnih preduzeća i privatnih firmi.

Jedan od meštana Sutjeske ulice, Ibrahim Goševac, rekao je uživo u progamu Radio televizije Novi Pazar našem novinaru Zoranu Maksimoviću da su pre nego su pristigli vatrogasci komšije gasile požar, te da i dalje pomažu, kako se vatra ne bi proširila i na ostale objekte u blizini.

Taj deo Novog Pazara zatvoren je za saobraćaj. U Sutjeskoj ulici prisutan je veliki broj građana.

Uskoro opširnije…

Redakcija RTVNP

 

 

Podeli