”Februar ÔÇô mesec poezije”

Centar za decu i mlade Duga, u okviru manifestacije ”Februar mesec poezije” i ove godine raspisao je konkurs za najbolju pesmu. Sve do kraja februara na ovaj konkurs mogu se prijaviti talentovani srednjo┼íkolci i studenti sa teritorije Novg Pazara, koji u poeziji pronalaze svoj stvarala─Źki izraz. Sve─Źanost povodom progla┼íenja i uru─Źivanja nagrada najboljima odr┼ża─çe se polovinom marta, kada ─çe se organizovati jo┼í jedan sli─Źan konkur za najbolju de─Źiju pesmu.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti u dve kategorije (studenti i srednjoškolci), sa najviše tri pesme, koje do sada nisu objavljivane, da radovi budu šifrovani i da kandidati budu sa teritorije Novog Pazara.

”Svake godine dobijamo jako dobru poeziju, neki od u─Źesnika su nakon ove nagrade i smaostalno objavili knjigu poezije, ┼íto je potvrda da je ona doprinela njihovoj afirmaciji”, ka┼że direktorka Centra za decu i mlade ”Duga”, Fatima Durovi─ç.

Konkursni materijal mo┼że se dostaviti na adresu: Centar Duga, Kula Jezero A-I sprat Novi Pazar, najkasnije┬ádo 1.marta.

S.Lj.

Podeli