DruštvoVesti

Tehnička škola se priprema za jubilej

Tehnička šola u Novom Pazaru ove godine, u aprilu, obveležava jubilej, 100 godina od osnivanja. Produženi raspust u toj školi koristi se za uređenje i renoviranje školskih prosotrija. Ukupna vrednost radova je nešto više od 800 hiljada dinara, a veći deo novca obezbedila je Gradska uprava Novog Pazara.

Centralna proslava povodom obeležavanja čitavog jednog veka od osnivanja i rada održaće se u aprilu u holu Tehničke škole. Za nastavno osoblje i učenike ove škole to će biti veliki dan.

”Ova 2019. godina je jubilarna za našu školu. Proslavljamo jubilej 100 godina rada škole. Naša škola je jedna od starijih, ne samo u gradu već i u Republici Srbiji. Zahvaljujući sredstvima Gradske uprave mi smo iskoristili ovaj raspust a i lepo vreme da uredimo školu. Uređuje se kompletno prizemlje, naročito hol škole, gde će se održati centralna proslava, ali i zbornica, kancelarijski i učionički prostor, a radiće se i nova rsveta”, kaže direktor Tehničke škole, Hido Ljajić.

On ističe da je veći deo sredstava za ove radove, 550 hiljada dinara, izdvojila Gradska uprava, a da je ostatak obezbeđen iz donatorskih fondova.

U susret velikom danu, kada će Tehnička škola proslaviti 100 godina rada, nešto ranije izgrađena je i nova kapija. Kako se očekuje, svi planirani radovi trebalo bi da budu završeni tokom produženog raspusta.

S.Lj.

Podeli