DruštvoVesti

Poljoprivrednici u našem kraju sve više napreduju

 Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja u saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom i danas je nastavila sa planiranim aktivnostima. Poljoprivrednicima iz Lukara danas su na skupu predstavili koje prednosti im ova udruženja mogu pružiti i na koji način povoljno mogu nabaviti neophodnu opremu i mehanizaciju.

Sastanaku u poljoprivrednom centru Lukare koji čini pet udruženja Mur, Lukare, Grubetiće, Kruševo i Kominje , prisustvovao je veliki broj poljoprivrednika zainteresovanih za nabavku potrebne opreme i mehanizacije koju koriste u radu. Pošto se Lukare razlikuje od ostalih poljoprivrednih centara  po tome što je mahom ravničarski deo gde se sadi povrće, prezentovana je mehanizacija za tu namenu.

Poljoprivrednik Zekirija Plojović iz Lukara bavi se sadnjom kupusa i kaže da su programi koje nude ova udruženja veoma dobri i korisni za sve poljoprivrednike.

Kako je istakao predsednik Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Ismet Sajtarić, svaki poljoprivrednik koji ima registrovano gazdinstvo može postati član i pozvao sve one koji nisu registrovali svoja gazdinstva da to učine i učlane se i na taj način sebi olakšaju nabavku opreme i mehanizacije za bavljenje bilo kojom granom poljoprivrede.

 

B.V.

Podeli