Servisne informacije

Raspust produžen do 25. februara

Osnove i srednje škole na teritoriji grada Novog Pazara neće raditi sledeće nedelje.Prvi radni dan za učenike i nastavnike je 25. februar 2019. Odluka je doneta na inicijativu članice Gradskog veća Ulfete Demčović a po preporuci Saveta za zdravlje i Saveta za javno zdravlje, sa ciljem da se spreči broj obolelih od gripa, prvenstveno u predškolskom i školskom uzrastu.
“Doneta je odluka da raspust traje i sledeće nedelje, kako bismo sprečili epidemiju gripa sa kojom se suočavaju građani u okruženju. Želimo da sačuvamo zdravlje naših sugrađana i da smanjimo tendenciju širenja virusa”, rekao je član Gradskog veća Fevzija Murić ovim povodom.

Prema prvobitnom planu, đački raspust je trebalo da traje do 18. februara, međutim, početak nastave prolongiran je usled epidemije gripa. Po proceni epidemiologa, u narednih mesec dana može se očekivati dalji rast broja obolelih na području cele zemlje, a posebno su izražavali bojazan zbog povratka dece u kolektiv, odnosno završetka raspusta.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje “Batut” do sada je od gripa obolelo 104.867 pacijenata, a umrlo je 29 pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom.

 

Podeli