Sport

Tahirović na pripremama reprezentacije Srbije

Kajakaš novopazarskog Starog grada Alen Tahirović rekao je da očekuje da će tokom osmodnevnih pripema reprezentacije Srbije u Trebinju podići nivo forme i da će mu to omogućiti da ostvari norme za predstojeća takmičenja u konkurenciji mlađih seniora i seniora.

“Daću sve od sebe da bude i medalja s najvećih međunarodnih takmičenja. Prošla godina bila je uspešna. Iza mene su evropska i svetska prvenstva na divljim vodama. Nastupio sam u finalu šampionata Evrope, a zbog nekih kikseva ostao sam bez medalje. Probali smo i mirne vode u Beogradu”, naveo je Tahirović.

On je izrazio očekivanje da će u narednom periodu ispuniti kriterijum za učešće na Letnjim olimpijskim igrama.

“U kajaku na divljim vodama olimpijska disciplina je slalom, ali mi nemamo toliko uslova da gajimo tu disciplinu. Počeo sam da treniram i na mirnim vodama, tu je jezero u Ribariću. Očekujem da najpre izborim mesto u reprezentaciji, a onda ću razmišljati o Olimpijadi”, kazao je novopazarski kajakaš.

U slalomu, Tahirović je prošle godine bio učesnik Svetskog prvenstvu u Ivrei i Evropskog šamionatu u Bratislavi, gde je odmerio snage sa starijima od sebe.

Na kontinentalnom prvenstvu u spustu u Skoplju zauzeo je 14. mesto u K1 sprintu na divljim vodama i 21. u klasiku, dok je ekipno sa Markom Jovićem i Matijom Veizovićem bio šesti u Evropi.

M. Minić

Podeli