DruštvoVesti

Svetionik uz podršku Vlade Turske organizuje drugu po redu “Balkansku omladinsku školu”

NEVLADINA ORGANIZACIJA “SVETIONIK” I DIREKCIJA ZA TURSKU DIJASPORU I SRODNE ZAJEDNICE VLADE REPUBLIKE TURSKE POČINJU SA REALIZACIJOM DRUGE PO REDU “BALKANSKE OMLADINSKE ŠKOLE” U NOVOM PAZARU, JAVLJA RADIO TELEVIZIJA NOVI PAZAR.

Nevladina organizacija “Svetionik” i Direkcija za tursku dijasporu i srodne zajednice Vlade Republike Turske počinju sa realizacijom druge po redu “Balkanske omladinske škole” u Novom Pazaru. Riječ je obrazovnoj platform za talentovane i uspješne studente, a prijave su moguće do noćas u ponoć, rekla je radio televiziji Novi Pazar koordinatorka projekta Muhterema Čuljković.

Kao što je i najavljeno na svečanosti povodom uspešno okončanog prvog projekta, Vlada Turske odnosno Direkcija za tursku dijasporu i srodne zajednice zbog izuzetne organizacije i uspješno sprovedenog projekta, omogućila je Nevladinoj organizaciji “Svetionik” da Balkansku omladinsku školu realizuje i u narednom periodu. Projekat podrazumijeva realizaciju brojnih tromjesečnih aktivnosti. Predviđene su mnoge radionice, tribine i predavanja eminentnih stručnjaka iz zemlje i svijeta iz oblasti historije, kulture, književnosti, prava i religije.

“Naša ciljna grupa su studenti osnovnih i master studija. U pitanju je obrazovna platforma i odličan vid neformalnog obrazovanja, s ciljem proširivanja znanja o svijetu i društvu kao i pomoć u njihovom intelektualnom i kulturnom razvoju, kako bi bili odgovorni lideri društvenog prosperiteta”, rekla je koordinatorka projekta Muhterema Čuljković.

Kroz ovaj projekat učesnici će imati priliku da putuju na ekskurzije, za sada su potvrđeni odlasci u Crnu Goru i Republiku Tursku. Nakon završenog projekta svi učesnici će dobiti sertifikate organizatora, Nevladine organizacije “Svetionik” i Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice Vlade Republike Turske.

Al. Ni.

Podeli