Sneg ne usporava red vožnje

Osim što je, zbog aktuelnog zimskog raspusta redukovan za trideset odsto, autobuski saobraćaj u Novom Pazaru se odvija redovno. Putevi su prohodni, pa nove snežne padavine ne utiču na ustaljeni red vožnje.

Sa autobuske stanice u Novom Pazaru saobraćaj se odvija po ustaljenom redu vožnje u svim putnim pravcima. Uprkos snežnim padavinama, nema bitnijih odstupanja od ustaljene satnice, ni kada su u pitanju polasci niti dolasci na autobusku stanicu.

”Kompletan saobraćaj se odvija redovno bez nekakvih većih zakašnjenja što se tiče snega. Međugradski, i gradsko-prigradski saobraćaj se odvija po redu vožnje, s tim što su đaci na godišnjem odmoru, đačkom raspustu, tako da je redukovan saobraćaj negde oko 30 odsto u manjem obimu se odbvija”, kaze direktor preduzeća Sandžaktrans Kavim, Hakija Kajević. On ističe da su vozila tehnički ispravna te da poseduju kompletnu zimsku opremu.

Ipak, naglašava, problem u najavi su udarne rupe, koje na pojedinim deonicama već stvaraju probleme.

Drugo polugodište trebalo bi da počne 18.februara, od kada se očekukuje da sve autobuske linije, preduzeća Sandžaktrans Kavim, kako međugradske tako i prigradske, saobraćaju punim kapacitetom.

S.Lj.

Podeli