Istanbul: Broj poginulih u urušavanju zgrade porastao na 21 osobu

Broj poginulih u urušavanju zgrade u Istanbulu porastao je na 21, potvrdio je Suleyman Soylu, ministar unutrašnjih poslova Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

U srijedu u poslijepodnevnim satima došlo je do urušavanja zgrade u istanbulskoj četvrti Kartal. Prema riječima ministra Soylua, spasilačke službe su do sada pronašle tijela najmanje 21 osobe stradale u urušavanju zgrade.

U Istanbulu je danas upriličen ispraćaj za žrtve nesreće u Istanbulu, kojem je prisustvovao i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. Klanjana je dženaza-namaz za osam članova porodice Almedar koji su stradali u nesreći. To su: Gokay Alemdar (22), Mustafa Alemdar (48), Saime Alemdar (89), Ecrin Naz Alemdar (11), Erdogan Alemdar (52), Eslem Alemdar (19), Safiye Alemdar (70), Safiye Alemdar (45) i Ayse Alemdar (46).

U četvrti Kartal, u azijskom dijelu Istanbula, u srijedu poslijepodne urušila se sedmospratnica, dok je u njoj bilo 30 stanara. Na mjesto urušavanja zgrade stigle su brojne policijske, ambulantne i vatrogasne ekipe. Iz sigurnosnih razloga evakuisane su zgrade u okolini, nastavlja se pretraga ruševina.

Anadolu Agency

Podeli