Društvo

UPOZORENJE!!! Halal “Zlatiborac” u proizvode stavlja otpad koji ni PSI ne jedu

Salame, kobasice i viršle kompanije “Zlatiborac”, kojoj je Zukorlićeva Islamska zajednica izdala HALAL certifikat, sadrže veliku količinu mljevenih kostiju prepunih teških metala, antibiotika i hormona jer su napravljene od mašinski separatisanog mesa (MSM), pišu srbijanski mediji.

Samo tokom prošle godine “Zlatiborac” je uvezao više od 500.000 kilograma mesa MSM-A. Taj takozvani mesni otpad u Evropskoj uniji se ne stavlja čak ni u hranu za pse i mačke.

Tako da pod žigom HALALA, koju je Agencija za halal standard izdala Zlatiborcu, muslimani a i drugi građani jedu otpad i otrov koji se u zemljama EU ne stavlja ni u hranu za mačke i pse.

Kako srbijanski “Alo!“ nezvanično saznaje iz Uprave carine, “Zlatiborac“ je u periodu od godinu dana uvezao 550.243 kilograma pilećeg MSMA. Toj kompaniji, jednom od najpoznatijih proizvođača suhomesnatih proizvoda u Srbiji, uvoz takvog mesa najlošije kategorije i te kako se isplati, jer ga nabavljaju po daleko nižim cijenama nego što plaćaju meso nešto boljeg kvaliteta. I to nije sve. To meso onda prerađuju, dodaju ga viršlama, salama i kobasicama i prodaju po višestruko višim cijenama.

Zlatiborac je u periodu od godinu dana uvezao 550.243 kilograma pilećeg MSM-Ahormona, leđa, i drugo. Dok je u zapadnim zemljama odavno zabranjeno da se takva smesa koristi u proizvodima namenjenim ljudskoj ishrani, u Srbiji se jede najveće smeće od mesa, i to upravo zahvaljujući “Zlatiborcu”, ali i drugim proizvođačima suhomesnatih proizvoda koji uvoze MSM, o kojima će “Alo!” narednih dana pisati. Inače, u zemljama EU je zabranjeno dodavati MSM i hrani za mačke i pse, iako je to ranije bila praksa.

Izvor: Sandžačke

Podeli