Sport

Zuković: Amela se vraća na stazu, PS u dvorani test za Elzana i Teodoru

Atletičari Novog Pazara pripremaju se u Ulcinju, a tokom narednog vikenda Amela Terzić, Elzan Bibić i Teodora Simović nastupiće u Beogradu na Prvenstvu Srbije u dvorani za seniore i seniorke.

“Amela se vraća posle povrede i nestrpljivo iščekujemo da se pojavi na stazi. Bibić je jedan od sigurnih učesnika Prvenstva Evrope u dvorani u Glazgovu, a treninzi su pokazatelj da imamo razloga za optimizam. Teodora krajem februara trči maraton u Španiji i državni šampionat će joj dobro doći”, rekao je selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković.

Tokom dva dana u Beogradu, 2. i 3. februara Terzić će trčati na 800 i 1.500 metara, dok Bibića i Simović očekuju deonice od 1.500 i 3.000 metara.

Minulog vikenda na Prvenstvu Srbije u dvorani za starije juniore i juniorke u Beogradu takmičio se Novopazarac Ahmed Eminović, koji je bio sedmi u bacanju kugle sa 13 metara i 24 centimetra.

“Posle Tarika Hamidovića, koji je osvajao medalje na prvenstvima države za mlađe kategorije, ponovo imamo darovitog kuglaša. Prema proceni trenera koje sam angažovao da pomognu u njegovom razvoju, pre svih Nikole Tomasovića, potencijal je za mnogo veće daljine”, naveo je Zuković, koji je i sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar.

On je najavio da će pazarski klub, osim srednjih i drugih pruga, nastaviti da razvija i ostale discipline.

“Pojava Eminovića je posledica izgradnje stadiona specijalizovanog za atletiku. Planiramo da još intenzivnije radimo, da razvijamo i ostale discipline”, istakao je Zuković.

M. Minić

Podeli