DruštvoVesti

Gradsko veće: Milion dinara više za socio-humanitarne projekte

Većnici Novog Pazara usvojili su predlog komisije za dodelu sredstava za sufinansiranje projektnih aktivnosti u oblasti socio-humanitarne delatnosti. Za te namene izdvaja se 38 miliona dinara, što je za milion dinara više u odnosu na predhodnu godinu. Na danšnjem zasedanju doneto je još niz značajnih odluka. Analizom izveštaja o protivpožarnoj opremi u stambenim zajednicama, konstatovano je da se stanari moraju odgovornije odnositi prema zajedničkoj imovini.

Analizom stanja iz Izveštaja o hidrantima Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane iz septembra prošle godine Gradsko veće je naložilo da se obavi inspekcijska provera svih stambenih zajednica na teritoriji grada. Na ovom zasedanju konstatovano je da rezultati nisu zadovoljavajući, te da se stanari moraju odgovornije odnositi prema zajedničkoj imovini.

”Stanje nije dobro. Nažalost, od 112 izveštaja, koliko je traženo na terenu, 34 su dostavljena, ali samo u 5 je navedeno da hidrantske mreže postoje na način kako je propisano, a da čak 11 stambenih jedinica uopšte nema mrežu , dok je u 18 hidrantska mreža nepotpuna”, rekao je član Gradskog veća Fevzija Murić.

On je istakao da će sledeći korak nadležnih biti upoznavanje građana sa stanjem na terenu, kao i potencijalnim opasnostima, te da će biti preduzete sve mere kako bi se stanje u cilju unapređenja bezbednosti građana promenilo.

Između ostalog, Veće je dalo saglasnost na nacrt Odluke o usvajanju koncesivnog akta za poveravanje obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji Novog Pazara.

S.Lj.

Podeli