Društvo

Sneg otežao saobraćaj u Novom Pazaru, Gradski štab angažovao još ekipa

Sneg koji je padao i prethodne noći i jutros otežao je život i  u Novom Pazaru. Saobraćaj se obavlja usporeno, a ni pešacima nije lako.

Sve raspoložive ekipe su na terenu i rade na uklanjanju snega sa trotoara i kolovoza.

Ekipama “Gradske čistoće” smetaju nepropisno parkirana vozila, a često i nesavesni građani sneg vraćaju na put.

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara odlučio je na današnjoj sednici da angažuje privatne firme na čišćenju puteva od snega koji je tokom prethodnog dana i noći napadao preko 30 centimetara.

Gradonačelnik Nihat Biševac izjavio je da očekuje da će veoma brzo biti uspostavljeno normalno funkcionisanje grada.

„Snabdevanje gradjana vodom i električnom energijom je uredno, ali se zbog velike količine snega saobraćaj odvija otežano. Zbog toga smo i odlučili da angažujemo privatne firme koje će raditi na čišćenju puteva, prevashodno prema seoskim područjima, koja su najviše ugrožena“, kazao je Biševac.

On je dodao da će u gradu prvo biti čišćene najfrekventnije ulice i prilazi javnim ustanovama, bolnicama i školama, kao i putevi koji vode ka hroničnim bolesnicima kojima je neophodna pomoć lekara.

U AD „Novi Pazar put“ su rekli da su svi putni pravci koje oni održavaju prohodni. Jedno vreme saobraćaj se nije odvijao na deonici Odvraćenica – Duga Poljana.

Zbog mraza i obilnog snega koji je u Novom Pazaru padao bez prestanka protekla 24 časa, fasada nove lučne zgrade je počela da se osipa.

Veliki komadi fasade padaju na pasaž nove lučne zgrade gde lome plastične krovove i padaju na pešačku stazu.

 

Podeli