DruštvoVesti

Na Ilidži se gradi najveća kongresna dvorana na Balkanu

U okviru kompleksa Hotela Hills na Ilidži za nekoliko mjeseci trebala bi biti okončana izgradnja velike kongresne dvorane koja će imati kapacitet 5.000 mjesta, a prema procjenama, bit će najveći objekt ovog tipa na Balkanu.
Kako nam je rekao brend menadžer Hotela Hills Emir Glogić, nova kongresna dvorana bi uveliko trebala poboljšati hotelsku ponudu u glavnom gradu BiH, a kategorično navodi kako će izgradnjom ovog objekta Hills postati najkonkurentniji u svojoj branši.

“S obzirom na tendenciju širenja poslovanja Mrkulić Company i Hotela Hills i njihovim konstantnim potrebama za usklađivanjem potreba tržišta, došli smo na ideju da napravimo jedan megalomanski projekt, a to je zasigurno ovaj kongresni centar s kapacitetom od 5.000 mjesta. Ono što će krasiti ovaj objekt jeste svakako njegova multifunkcionalnost. On će prije svega funkcionirati kao prostor za održavanje kongresa i svečanih prijama, ali će se moći upotrijebiti i kao košarkaški teren koji će ispunjavati sve evropske i svjetske profesionalne standarde, a jedna takva sala je prilagođena za odigravanje čak i NBA utakmica. Također, sala će biti prilagođena i za rukomet, kao i za ostale sportove. Možemo u ovoj sali ugostiti i velika evropska sportska takmičenja”, kazao nam je Emir Glogić.

 

Osim što će objekt biti namijenjen prvenstveno sportskim dešavanjima, Glogić nam je kazao da će se kongresna dvorana moći koristiti i kao koncertna sala. Kaže kako su se posebno posvetili ulaganju u svu potrebnu opremu, kako unutar dvorane tako i izvan nje, jer im je cilj pobjeći od konkurencije na cijelom Balkanu.

 

“Hotel Hills je ne tako davno otvorio dvoranu slične namjene koja ima 1.000 mjesta, ali će ova biti čak četiri puta veća od trenutno postojeće. Kada je riječ o popratnom sadržaju novog kongresnog centra, tu će se naći jedan lobby bar, predkongresni hol u kojem će se moći održavati pauze za ručak ili kafu, svečani prijemi i slično. Isto tako, centar će biti pogodan i za održavanje sajmova različitog tipa, a jedan od njih je svakako i sajam automobila. Automobili će ulaziti u prostor dvorane kroz te kongresne holove”, dodao je on.

 

Emir Glogić je istakao i to da se već javljaju pojedini privrednici iz inozemstva, koji namjeravaju rezervisati prostor novog kongresnog centra, a posebno je naglasio kako će jedno ovakvo zdanje znatno doprinijeti i razvoju turizma u Sarajevu. Kraj izvođenja radova na ovoj sali očekuje se krajem aprila kada će biti i svečano otvorena.

Klix
Podeli