Društvo

Pešterski specijaliteti u projektu “12 veličanstvenih”

Regionalna turistička organizacija Sandžaka učestvovala je u projektu “12 veličanstvenih” i promovisala seosko turističko domaćinstvo “Stari Jasen” i sjeničku jagnjetinu kao specijalitet tog kraja. Predstavnici ove organizacije akcent su stavili na opštinu Sjenica i specijalni rezervat prirode “Pešterskopolje” i “Uvac”. Projekat “12 veličanstvenih” okončan je  22. decembra predstavljanjem šest domaćinstava izlagača koji su predstavili svoju gastronomsku ponudu u Gastronaut Baru.

Ceo koncept je bio zasnovan na ideji da se mapira dvanaest autentičnih srpskih proizvoda, odnosno gazdinstava koja su pokretači proizvodnje. To su ujedno gazdinstva koja trenutno ili u budućnosti imaju mogućnosti da pruže određenu turističku uslugu turistima koji tragaju za najboljim ukusima Srbije.

Pored izlagača i gostiju koji su degustirali autentične gastro proizvode na promociji su bili i predstavnici medija koji su dodatno dali na značaju ovom događaju. U ime Sjenice, na manifestaciji su se pojavili predstavnici Regionalne turističke organizacije Sandžaka, koji su pružili posetiocima informacije o gastronomskoj, ali i turističkoj ponudi pešterske regije.

 

Podeli