DruštvoVesti

Društvo MNRO proslavilo jubilarnih 20 godina postojanja

 Povodom obeležavanja 20 godina rada Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama a i povodom novogodišnjih praznika, danas je u sali Doma omladine ovo društvo organizovalo prigodnu svečanost. Gosti na proslavi bili su predstavnici Turskog kulturnog centra Junus Emre, predstavnik turske ambasade sa suprugom kao i predstavnici novopazarske lokalne samouprave. Deca su pripremila i kulturno zabavni program za sve prisutne a na kraju su im podljeni poklon paketi i organizovana zabava.

Ovo je bio poseban dan kako za zaposlene u Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama tako i za sve korisnike društva koji su uživali u programu u kome je veći deo njih i učestvovao. Pored obeležavanja značajnog jubileja, 20 godina postojanja i uspešnog rada ,organizovana je i proslava povodom novogodišnjih praznika gde su korisnicima uručeni i poklon paketi. Ovoj proslavi pored članova lokalne samouprave prisustvovali su i direktor Yunus Emre Fahri Akdogan sa saradnicom Almom Hamzagić i predstavnik turske ambasade Hakan Ozcan sa porodicom. On je zahvalio direktorki Društva MNRO , Lejli Delić na pozivu da prisustvuje ovoj proslavi.

“Moramo dati sve od sebe da prdržimo ove dobre  i lepe stvari u ovom gradu a to moramo uraditi zajedno. Mi ispred Ambasade Republike Turske i turskog kulturnog centra daćemo sve što je u  našoj mogućnosti da vam pomognemo” kazao je Akdogan.

Na skupu je emitovan kratak film u znak sećanja na osnivača i direktora Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Tahira Delića koga je zamenila njegova ćerka Lejla Delić koja je rekla da je njen otac vredno radio i postigao velike rezultate i ostvario za života većinu planova i da su nakon njegove smtri ostale otvorene sve putanje zaposlenima da nastave njegov rad.

Lokalna samouprava na godišnjem nivou odvaja više od 46 miliona dinara za pružanje socijalnih usluga i finansiranja rada svih udruženja koja se bave osobama ometenim u razvoju i invalidnim osobama. Član Gradskog veća Fevzija Murić kazao je da od toga neće odustajati ni naredne a ni svake sledeće godine i da može samo da ta sredstva za njih budu uvećana.

Radio televizija Novi Pazar uvek medijski proprati sve aktivnosti ovog udruženja koje je na današnjoj proslavi ukazalo veliku zahvalnost za saradnju koja traje punih 20 godina.

Na kraju je priređena zabava i deci su podeljeni poklon paketi.

 

B.V.

Podeli