Društvo

Škola Bratstvo obeležila Dan fizike

Povodom Dana fizike nastavnik osnovne škole Bratstvo, Veljko Ristović prikazao je 30 ogleda učenicima Bratstva i Gimnazije. Kroz fiskulturnu salu Bratstva prošlo je preko 2.000 đaka koji su na ovaj način zajedno obeležili Dan fizike.

“Interesovanje među decom je bilo veliko. Đaci iz mlađih razreda su mogli probati manje opasne oglede”, rekao je direktor osnovne škole Bratstvo, Dejan Kulundžić.

Đaci su pokazali veliki pomak i zaniteresovanost kada je ovaj predmet u pitanju.

“Meni je prvi put da vidim ove eksperimente i mislim da je lepo što su organizovali ovo za nas jer oni koji ne znaju lepo je da vide a i nauče”, rekao je učenik osnovne škole Bratstvo, Anel Duljević.

Nastavnik fizike, Veljko Ristović, rekao je da su deca pokazala veliko interesovanje za nauku i da mu je to dalo podsrtek da zajednički obeleže ovaj dan.

“Prošle godinu na Festivalu nauke u Beogradu primetili smo da se deca interesuju za fiziku i za nauku. Ovo je samo fizika ovde. Nadam se da će sledeće godine biti i drugi predmeti, a ne samo fizika. I ove godine smo bili na Festivalu i video sam da ima velikog pomaka, jednostavno se zanimaju za fiziku”, rekao je nastavnik fizike, Veljko Ristović.

Ovo je samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje osnovna škola Bratstvo organizuje za svoje učenike, a sve u cilju unapredjenja kvaliteta nastave.

N. H.

Podeli