DruštvoVesti

Nagrađeni najbolji đaci i njihovi nastavnici

Grad Novi Pazar uručio je plakete i novčano je nagradio učenike osnovnih i srednjih škola te njihove nastavnike i profesore za ostvarene izuzetne rezultate na međunarodnim i republičkim takmičenjima. Više novca izdvajaće se iz gradske kase naredne godine za obrazovanje kako bi se unapredili uslovi za još kvalitetnije rezultate učenike, ali i za stipendiranje najboljih studenata, najavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Desetine miliona dinara iz budžeta izdvojeno je za obrazovanje u Novom Pazaru. Rezultat tog ulaganja su postignuti vrhunski rezultati učenika na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Za požrtvovanje, mukotrpan rad i odricanje, učenike i njihove nastavnike Grad je i novčano nagradio. Gradonačelnik Nihat Biševac izričit je da je ulaganje u mlade, ulaganje zarad bolje budućnosti svih stanovnika ovog kraja.

Učenici novopazarskih osnovnih i srednjih škola u znak zahvalnosti i priznanja za ostvarene rezultate nagrađeni su sa osam hiljada dinara za treće, devet hiljada dinara za drugo i deset hiljada dinara za osvojeno prvo mjesto na nekom od velikih takmičenja. Za takve rezultate i požrtvovan rad sa đacima, sa po 12 hiljada dinara nagrađeni su i njihovi nastavnici i profesori.

Gradonačelnik Nihat Biševac je najavio da će od naredne godine Grad stipendirati i najbolje studente državnih univerziteta, one koji studiraju deficitarna zanimanja te studente bez roditeljskog staranja.

A. Ni.

 

 

 

Podeli