PolitikaVesti

Odbornici opozicije menjaju priču posle izbora

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je na sednici Skupštine grada je u više navrata sa skupštinske govornice, razotkrio namere i manipulacije odbornika opozicione Stranke pravde i pomirenja. Kako je Biševac istakao, u predizbornoj kampanji, odbornici SPP-a tražili su potpis gradonačelnika za, kako je dodao, navodno asfaltiranje ulilca, a sada nakon izbora menjaju priče, a i kako je dodao broj ulica, a za koje su, navodno obezbedili novac.

U oktobru ove godine odbornici Stranke pravde i pomirenja su tražili od gradonačelnika Novog Pazara potpis, kako bi mogli da asfaltiraju ulice, za koje su, kako su tada tvrdili obezbedili novac. U gradsku upravu dovodili su ljude, koje su ubeđivali da novac imaju, samo da od gradonačelnika dobiju saglasnost. Odbornici SPP-a govorili su i da su predali potrebnu projektnu dokumentaciju gradskoj upravi. Dokumentacija je kako su istakli iz nadležnih gradskih službi stigla, ali su diskovi sa elektronskom projektnom dokumentacijom bili prazni. Lokalna vlast poslala je svim relevantnim državnim institucijama dopise, kojima su tražili potvrdu da je novac za asfaltiranje ulica o kojima su govorili obezbeđen, odgovora, kažu odbornici nije bilo. Kako je tada izveštavala Sandžak televizija, nekoliko miliona evra čekalo je samo gradnačelnikov potpis, a danas traže i dozvole.

Odbornik SPP-a Jahja Ferhatović na ovoj sednici posle izbora, menja priču, čak je i broj sa 20 ulica smanjio na 10, a nespremno je dočekao sve argumente, koje su odbornici vladajuće većine izneli sa skupštinske govornice, pa više nije ni tvrdio sa sigurnošću ni da novac imaju.

“Novca za asfaltaltiranje ulica o kojima su odbornici SPP-a govorili nema, diskovi sa projektnom dokumentacijom koju su dostavili gradskoj upravi su prazni, ceo performans na prošloj sednici služio je za manipulaciju biračkog tela na izborima za BNV”, istaknuto je između ostalog na sednici Skupštine grada. Pored manipulacija u vreme predizborne kampanje, koje su razotkrivene na sednici Skupštine, predstavnici vlasti smatraju da je i ovo još jedna u nizu manipulacija opozicionih odbornika.

Podeli