Sport

Dejan Vulićević: Šok terapija obično deluje

Odbojkaški klub Novi Pazar predstavio je danas novog trenera Dejana Vulićevića, koji će na klupi trenutno poslednjeplasiranog tima u Superligi naslediti Hamzu Zatrića.

“Posle mnogo godina vraćam se u srpsku odbojku i imam velika očekivanja. Praktično, pre deceniju napustio sam Partizan. Volim izazove i ne bežim od njih. Sitaucija je teška, ali mislim da imamo kvalitet za opstanak”, rekao je Vulićević.

On je donedavno bio trener reprezentacije Šri Lanke, pre toga asistirao je Slobodanu Kovaču u nacionalnim selekcijama Slovenije i Irana, a kao klupski trener radio je i u Libanu.

“Debitujem sutra u Valjevu, dobio sam informacije od saradnika. Probaćemo da se što bolje spremimo, da imamo neku novu energiju. Šok terepija obično deluje”, najavio je Vulićević.

Predsednik pazarskog superligaša Ervin Ćorović priznao je da je klub neočekivano došao u tešku situaciju iz koje traži izlaz.

“Mesec dana unazad probali smo da osnažimo igrački kadar i ovo je pokušaj da se svi maksimalno mobilišemo. U narednih nekoliko kola, uz ovu promenu i uz još neka pojačanja, pokušaćemo da sačuvamo superligaški status”, kazao je Ćorović.

“Dosadašnji trener Zatrić i njegov asistent Almir Rugovac ostaju da rade u klubu”, dodao je predsednik Novog Pazara.

Ćorović je naveo da je na jednoj od poslednjih sednica klupskog rukovodstva ponudio ostavku.

“Ja sam odgovorno lice, ali uprava nije prihvatila ostavku. Ostajemo da radimo, a početkom naredne godine održaćemo skupštinu na kojoj ćemo između ostalog kao tačku dnevnog reda imati i izbor novog rukovodstva”, pojasnio je Ćorović.

M. Minić

Podeli