PolitikaVesti

Ko je projektant rekonstrukcije Arap džamije?

Argumentima za skupštinskom govornicom, odbornici vladajuće većine su razotkrili još jednu manipulaciju opozicionih odbornika, tražili su odgovore od njih, ali ih nisu dobili. Jedna od takvih neistina su , kako su istakli, razne malverzacije oko rekonstrukcije Arap džamije. Edin Zećirović iako je javno predstvljao projekat kako će izgledati Arap džamije, rekao je da ne zna ko stoji iza tog projekta.

Iako je u nekoliko navrata grad Novi Pazar reagovao na rekonstrukciju Arap džamije , koja se nepropisno i neprofesionalno rekonstruiše, na jučerašnjem zasedanju gradskog parlamenta, odbornik Edin Zećirović demnatovao je u nekoliko navrata demantovao samog sebe.
Naime, tokom predizborne kampanje za BNV odbornik Edin Zećirović je više puta televizijama bliskim Muameru Zukorliću govorio da je odgovoran za projekat rekonstrukcije Arap džamije, pa je u septembru 2018.godine predstavio kako će Arap džamija izgledati, iza teksta potpisan je upravo Edin Zećirović.

A na jučerašnjoj sednici gradske Skupštine na više puta postavljeno pitanje gradonačelnika Nihata Biševca, Edin Zećirović odgovorio je da ne zna i za to odgovorni ljudi u Islamskoj zajednici.

Arap džamija je istorijski spomenik iz 16 veka, jedan je od najznačajnih kulturno- istorijskih spomenika Bošnjaka na ovim prostorima. Nekoliko puta su od početka njene rekonstrukcije, mnogi optužili da je uništen autentični objekat od neprocenjive vrednosti i simbol identiteta njegovih građana.

Podeli