DruštvoVesti

Skupština: Lokalna samouprava ne snosi odgovornost za požar u zgradi Bor

Na sednici Skupštine grada Novog Pazara raspravljalo se i o utvrđivanju ogovornosti lokalne samouprave i nadležnih institucija za nastali požar 29.septembra u zgradi Bor.

Ovaj predlog nalazi se na dnevnom redu na predlog opozicije, koji su insistirali da se o ovoj tački dnevnog reda govori u lokalnom parlamentu.

Odbornici vladajuće većine i nadležnih službi u gradskoj upravi izneli su argumente i istakli da da niko u lokalnoj samoupravi ne snosi odgovornost za ovu tragediju, te da lokalna vlast ne može da utiče za rad Vatrogasne službe.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac objasnio je kakve su ingerencije lokalne samouprave i odbacio optužbe opozicije da je gradska uprava na bilo koji način odgovorna za požar na zgradi Bor.

” Iako nije u našoj nadležnosti, mi smo pomogli porodicama, snosili troškove rekonstrukcije u želji da olakšamo nastalu situaciji. Tada smo prvi pritekli u pomoć i uvek ćemo biti tu za sve naše građane, jer su nam uvek bili na prvom mestu”, kazao je Biševac.

On je na kraju podsetio odbornike Stranke pravde i pomirenja da tada nisu ponudli bilo kakvu pomoć porodicama, kada se požar desio i dodao da je opozicija i ovu tragediju iskoristila za predizbornu kampanju za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Rasprava je trajla skoro dva sata, a ovaj predlog, odbornici vladajuće većine nisu usvojili.

Sednica je počela oko 10 sati, na kojoj prisustvuje 37 odbornika.

Podeli