Politika

SDP priredio koktel za koalicione partnere

U novootvorenim prostorijama Sandžačke demokratske partije, priređen je koktel za koalicione partnere. Prisutni predstavnici različitih političkih partija ovaj skup su ocenili kao odraz političke zrelosti.

Koalicioni partneri Sandžačke demokratske partije iz redova: Stranke demokratske akcije, Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Sandžačke narodne partije, Stranke za Sandžak i Liberalno demokratske partije, zadovoljni su, kažu, dosadašnjom saradnjom sa vodećom partijom na vlasti. Izražavaju očekivanje da će tako biti i ubuduće, za dobrobit svih građana Novog Pazara i Sandžaka.

”Naša saradnja se svakog dana još više intenzivira. Sigurna budućnost za ovaj narod je kada dve političke opcije koje okupljaju prreko 75 odsto bošnjačkog naroda, zajedno rade. To je siguran recept i znak za sigurnu budućnost”, izjavio je predstavnik Stranke demokratske akcije Sandžaka i predsednik opštine Sjenica, Hazbo Mujović.

Predsednik Gradskog odbora SNS i narodni poslanik Nikola Jolović kaže da je SDP za njih stabilan koalicioni partner. ”U predhodnom periodu imali smo zaista dobru, da ne kažem odličnu saradnju i nadam se da će tako biti i u budućnosti,” kazao je Jolović.

U ime Socijalističke partije Srbije predsednik Gradskog odbora za Novi Pazar, Dejan Kulundžić čestitao je partnerima iz SDP nove prostorije i najavio nastavak dobre saradnje. ”Prelepo je i ovakav prostor dolikuje ovoj partiji. Što se tiče saradnje mi smo pokazali da je odlična i da ćemo jš dugo sarađivati. Ne treba menjati ono što je dobro”, naglasio je Kulundžić.

”Imamo izuzetno dobre odnose sa SDP, kako na lokalnom nivou tako i u međustranačkim odnosima”, rekao je generalni sekretar Sandžačke narodne partije Ervin Čašić. On je izrazio zadovoljstvo zbog, kako je kazao, političke zrelosti koja se u poslednje vrme dešava u Sandžaku, te da je potvrda toga upravo koktel u SDP-i.

Poverenik LDP Esmin Vučelj rekao je da ta stranka sa SDP-om ima korektnu saradnju i pre koalicije, te da se nada da će se u tom pravcu nastaviti.

”Saradnja između SZS i vodeće partije SDP je već dugogodišnja. Mi nemamo nikakvih problema. Uvek smo nalazili zajednički jezik i odprilike smo na istoj platformi tako da uvek podržavamo SDP i imamo dobro iskustvo sa njima”, kazao je predsednik Glavnog odbora Stranke za Sandžak, Fahrudin Elmasbegović.

Predsednik Gradskog odbora SDP Fahrudin Đekić zahvalio je prisutnim koalicionim partnernima i izrazio očekivanje da će se uspešna saradnja za opšte dobro svih građana, nastaviti i ubuduće.

”Želja nam je bila da u ovim našim novim prostorijama, okupimo sve naše prijatelje, koalicione partnere na kraju vrlo uspešne godine, u kojoj smo imali uspešnu saradnju i kada su u pitanju gradovi u kojima vršimpo vlast i kada su u pitanju stvari političke i poslovne prirode. Možemo reći da smo napravili izuzetno dobru saradnju. Ovo su sve naši strateški partneri od kojih očekujemo još bolju saradnju”, rekao je Đekić.

S.Lj.

Podeli