PolitikaVesti

Mehović: Domaćinski vodimo Novi Pazar

Član GrO Sandžačke demokratske partije  Armin Mehović sumirao je na današnjoj konferenciji za novinare sve što je SDP kao okosnica vlasti u Novom Pazaru uradila u godini koja je na izmaku, kazavši da je ta stranka radila na poboljšanju svih  aspekata života građana od infrastrukture, zdravstva, obrazovanja  preko kulture i sporta.

” Želim da kažem da smo najveće pomake napravili u zdravstvu gde je ove godine sa punim kapacitetom počeo da radi novi  dijagnostički centar, a u našoj Opštoj bolnici sada operišu najpoznatiji hirurzi iz države, pa naši građani ne moraju čekati na Beograd i izlagati se dodatnim naporima. Posebno bih naglasio zgradu nove hitne službe koja je u 2018. godini opremljena najmodernijom medicinskom opremom i počela sa radom” kazao je Mehović.

Na polju kulture, objašnjava Mehović, Novi Pazar je sada prvi u regionu.

”Samo u ovoj godini dobijeno je 150.000 evra za digitalizaciju bioskopa što će staviti naš Kulturni centar među par njih u celoj zemlji. Takođe smo imali prvi put u istoriji sarajevsku filharmoniju, premijere svetskih i domaćih filmova, ali i festival poput Dana dijaspore i sve ono što čini Novi Pazar kulturnim epicentrom” naglašava Mehović.

On je posebno istakao i uspehe sportskih kolektiva, te napore koji su načinjeni u razvoju sportske infrastrukture.

”U sportu smo osvajali titule u odbojci, postali prvoligaši u rukometu i košarci, što je istorisjki uspeh, a na polju infrastrukture izgradili još terena kako u krugu atelstkog stadiona, tako i u naseljima” kazao je Mehović.

SDP je, prema rečima člana Gradskog odbora stranke Arimina Mehovića, puno uradila i na poboljšanju uslova u obrazovanju. Istovremeno, u sferi infrastrukture se, prema njegovim rečima, u 2018. godini uradilo najviše.

”Uprkos vremenskim uslovima mi i dalje radimo, asfaltiramo, nasipamo, radimo punom parom i nećemo stati. U veliki broj sela smo radili i radićemo i dalje, svako selo nam je bitno. U gradu smo se uhvatili sa velikim problemom zastarele kanalizacije i vododa. Počeli smo sa parternim uređenjima oko zgrada, gde smo prvu  lokaciju oko Bor zgrada uredili velikim brojem parkinga i platoom za mlade i stare” istakao je Mehović.

Mehović je naglasio da će takvim tempom nastaviti i u 2019. godini u kojoj je planirana realizacija brojnih projekata.

”Nećemo se baviti praznom pričom, šovinizmima i lažima kako to drugi rade. Nastavljamo sa uređenjem oko zgrada, gde smo se pripremili za 14 lokacija. Napravićemo žitni trg koji će biti na ponos celog grada. Uradićemo letnju pozirnicu jedinstvenu u čitavoj zemlji. Obnovićemo prolaze stare i nove lučne zgrade. Pružićemo pomoć svim zgradama za unutrašnje uređenje ulaza, ali i za obnovu fasada. Radićemo za ovaj grad onako kako treba, onako kako mora, onako kako građani zaslužuju” naglasio je Mehović.

On je na kraju poručio  da Sandžačka demokratska partija domaćinski vodi ovaj grad, da se novac troši štedljivo, te da se vodi domaćinska politika.

 

Senada Kalić

Podeli