PolitikaVesti

Vučić: Neću da slušam gluposti opozicije, ali ću da im dam izbore

“Ako neko zna šta je demokratskije od izbora, neka mi kaže. A onda ne valja ni kada im to kažete. Ali motkom nećete. To ste mogli da sanjate nekada, ali više nikada neće moći”, rekao je Vučić u Abu Dabiju.

On je dodao da je o izborima govorio metaforično, ako bude izložen “ne znam kakvom pritisku”, ali i ponovio da ne želi da ugrožava javni dug Srbije i dodvorava se bilo kome “da bi sebi kupio još šest meseci ili godinu dana na vlasti”.

“Ako hoćete narode da glasate za ove lopove, glasajte za koga god hoćete. Za nas je Kosovo najvažnija tema, pa duing biznis lista, pa ćemo i o tome da razgovaramo”, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je o eventualnom raspisivanju izbora razgovarao sa stranačkim kolegama i na kratko sa premijerkom Anom Brnabić.

“Da vidimo samo kako se tu stvari kreću, ništa više od toga. Ljudi su listom za izbore. Ali mi ćemo videti…”, rekao je Vučić.

Mediji su prethodnih dana spekulisali da je predsednik SNS odlučio da se ide na vanredne parlemntarne izbore, koji bi mogli da budu održani na proleće sledeće godine. Komentarišući takvu mogućnost, predstavnici opozicije međutim poručuju da izbora neće biti “bez korenitih promena izbornih uslova i slobodnih medija”.

Podsećamo i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kazao je juče da je naredna godina ili izborna ili predizborna, jer, kako je objasnio, ako se izbori ne održe sledeće godine, po slovu zakona 2020. biće obavezni parlamentarni izbori.

On je, na pitanje novinara da prokomentariše pisanje medija o mogućim vanrednim parlamentarnim izborima sledeće godine, odgovorio da je za političke stranke svejedno da li je izborna ili predizobrna, jer stranke, kaže, stalno moraju da se spremaju i budu “u kondiciji” da iznesu izbornu kampanju.

 

Senada Kalić

Podeli