Društvo

Živeti sa njima a ne pored njih

Humanitarna prodajna izložba pod nazivom  “Radimo zajedno” Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih  osoba organizovana je u foajeu Kulturnog centra. Cilj ove akcije bio je da se korisnici izvuku iz senke društvenih događaja i da se na taj način da na značaju njihovom vrednom radu i trudu. Projekat je realizovan uz finansijsku podršku Međunarodnog udruženja žena.

Na izložbi su se mogli videti radovi korisnika ovog Udruženja koje su spremali tokom prethodnih meseci u okviru projekta “Radimo zajedno”. Zahvaljujući Međunarodnom udruženju žena   omogućena je nabavka mašina za izradu predmeta od drveta i šperploče.

Roditelji čija deca koriste usluge Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica su zadovoljni kako zaposleni rade sa njima i kako im pristupaju, a to je da uvek organizuju razne aktivnosti kroz koje deca mnogo nauče i tako razvijaju svoje preostale sposobnosti.

” Gradska uprava je uvek tu da podrži ovakve i slične projekte kada su u pitanju osobe sa bilo kojim vidom invaliditeta”, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je bio na ovoj humanitarnoj prodajnoj izložbi. On je istakao da će Grad Novi Pazar uvek pomagati ovom i sličnim udruženjima .

Sav prihod od prodatih proizvoda biće usmeren na dalju realizaciju aktivnosti u Dnevnom boravku.

 

N.H.

Podeli