Politika

Delegacija Novog Pazara na obeležavanju dana državnosti Katara

Povodom Nacionalnog dana Katara, Nj.E. ambasador Mubarak bin Fahad Al Tani priredio je svečani prijem kome su prisustvovali predstavnici Grada Novog Pazara.
Specijalni gost na prijemu upriličenom povodom Dana državnosti Katara bio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.  Podsetimo, Katar i Novi Pazar veže uspešna saradnja i prijateljstvo.

Ambasador Mubarak bin Fahad Al Tani rekao je da su Srbija i Katar dve bratske države koje vezuju prijateljski odnosi i da Katar posebnu pažnju posvećuje jačanju bilateralne saradnje sa Srbijom.

Ambasador je istakao da Katar pozdravlja napore Vlade Srbija u postizanju napretka, ekonomskog razvoja i obezbeđivanja stabilnog života svog naroda, kao i u jačanju kredibiliteta Srbije u međunarodnoj zajednici primenjujući, kako kaže, politiku umerenosti u suočavanju sa svim regionalnim i međunarodnim izazovima.

“Katar posebnu pažnju posvećuje jačanju bilateralne saradnje sa Srbijom kroz parafiranje postignutih sporazuma i inteziviranje razmene poseta visokih zvaničnika dveju zemalja”, naveo je Al Tani i naglasio da su Srbija i Katar dve bratske države koje vezuju prijateljski odnosi.

“Srbiji, kao i svim bratskim i prijateljskim narodima, želim napredak i prosperitet”, poručio je ambasador.

Prema njegovim rečima, Katar je u proteklih godinu dana politikom uzdržanosti i umerenosti ojačao svoju ekonomiju i učvrstio odnose sa saveznicima.

Dan državnosti Katara obeležava se 18.decembra, pošto je tog dana 1878.godine šeik Jašim bin Mohamed Al Tani poveo državu ka jedinstvu.

   

Podeli