Društvo

Sve složenije operacije u novopazarskoj Opštoj bolnici

U novopazarskoj Opštoj bolnici i danas je obavljeno više operacija. Najkomplikovaniju, operaciju trostrukog tumora vodio je poznati urolog Kliničko bolničkog centra Zvezdara iz Beograda, dr Božo Vavić. Saradnja i dolazak eminentnih lekara u Novi Pazar rezultat je potpisanog Sporazuma o saradnji između Opšte bolnice Novi Pazar i Kliničkog centra Srbije.

Sve četiri operacione sale na Odeljenju hirurgije u novopazarskoj Opštoj bolnici i danas su bile pune.

”Radili smo jednu dosta zahtevnu operaciju. Bio je veliki tumor bubrežne karlice. Čitav mokraćovod je bio u tumoru. Odradili smo jedan deo endoskopski, a onda sve tumore sa bubregom izvukli hirurški”, kazao je dr Vavić nakon operacije. On je pozitivno ocenio saradnju sa lokalnim timom lekara.

Načelnik Hirurškog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru, dr Nebojša Filipović istako je da je operacija bila uspešna.

”Odradili smo jednu složenu operaciju koja se inače radi u dva akta. Moralo je prvo da se radi bubreg, pa kasnije ureter i deo bešike. Zahvaljujući iskustvu doktora Vavića, urađena je u jednom aktu. Pacijent je dobro podneo operaciju, koja je bila uspešna”, rekao je Filipović.

Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović izrazio je zadovoljstvo što Novi Pazar ima, kako je kazao, dobar lekarski tim, koji se konstantno usavršava.

”Imali ste priliku da vidite da su sve operacione sale u našem hirurškom bloku pune. Operacione sale na orl odeljenju , ginekologiji i 4 operacione sale na hirurgiji. Imali smo zadovoljstvo da sa nama radi vrsni urolog iz KBC Zvezdara, dr Božo Vavić, koji je zajedno sa našim urologom Nebojšom Filipovićem radio jednu veoma složenu operaciju u našoj bolnici”, kazao je Mahmutović.

Saradnja sa eminentnim medicinskim stručnjacima se nastavlja. Oni će, kako se najavljuje, i dalje dolaziti u Novi Pazar i Opštu bolnicu koja, na ovaj način, i na sreću pacijenata sa ovih prostora, postaje sve važnija i spremnija zdravstvena ustanova.

S.Lj.

Podeli