Društvo

“Muzej nasilja” stigao i u Novi Pazar

U okviru 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja u porodici, Savet za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti organizovao je radionice „Muzej nasilja“. Edukacije o rodno zasnovanom nasilju održane su u novopazarskim srednjim i osnovnim školama.
Učenici novopzaraskih srednjih i osnovnih škola imali su priliku da saznaju sve o rodno zasnovanom nasilju. Cilj edukacije“Muzej nasilja“, bio je da se promoviše koncept rodne ravnopravnosti, poštovanje različitosti identiteta, ali i da se ukaže na problem nasilne kontrole rodnih uloga. Ovih dana u Novom Pazaru realizovane su brojne kampanje kojima se obeležava 16 dana aktivizma borbe protiv porodičnog nasilja.
Izložba “Muzej nasilja”, podržava američka ambasada u Beogradu kroz program malih granotava. Javni arhiv dokumentacije osoba koje su doživele nasilje u privatnoj i javnoj sferi predstavljen je širom naše zemlje.

Vrata Medicinske škole uvek su otvorena za sve vananastavne edukacije učenika, koje su korisne za svakodnevni život, dodoaje ispred Saveta za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti Banina Mudreizović, dodajući da taj primer treba da slede direktori svih škola.

Ovakve edukacije organizovane su u OŠ Jovan Jovanović Zmaj, U OŠ” Rifat Buržević Tršo”, ali i u OŠ „Desanka Maksimović“.

Podeli