Sport

Šest trofeja za AMK Novi Pazar

Auto-moto klubu Novi Pazar uručeno je šest trofeja, od toga četiri zlatna, na godišnjoj dodeli priznanja najuspešnijim pojedincima i kolektivima, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i Moto saveza Srbije.

U brzinskoj vožnji, Esad Došljak najbolji je u državi u generalnom plasmanu, Klasi p2 pro rwd i Klasi 11 sekundi, a najsajnije odličje doneo mu je i rezultat od 10,676 sekundi za volanom Opel Korse RS.

Novi Pazar je drugi je ekipno u generalnom poretku, a Došljak ima i treće mesto u Klasi 10 sekundi.

“Atmosfera na dodeli bila je izvanredna. Najveće priznanje je titula državnog prvaka u generalnom plasmanu. Čestitam svom timu i članovima kluba, sezona je bila fantastična. Trudićemo se da zadržimo uzlaznu putanju”, kazao je Došljak.

Početkom naredne godine planirano je da se još jednom okupe najbolji domaći vozači.

“Sportski auto i karting saveza Srbije i Moto savez Srbije zakazali su veče šampiona za 9. januar, biće tu mesta samo za najbolje. Predviđeno je da svako od nas vude predstavljen i kratkim filmom. Ponos je biti učesnik takve manifestacije”, naveo je Došljak.

On je ponovio da je među prioritetima u 2019. godini evropska scena i rezultat ispod osam sekundi.

“Takođe, već sam najavio da ću s novim automobilom voziti i brdo. Naredna brdska trka u Novom Pazaru trebalo bi da bude istinski međunarodni spektakl”, dodao je Došljak.

M. Minić

Podeli