Kultura

Mural u sklopu projekta “Budi muško”

Urban in u saradnji sa organizacijom Centar E8 i sa Tehničkom školom organizovao je izradu murala. Mural će slati jasnu poruku u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja i protiv ekstremizma i radikalizma.

Novi projekat Centra E8 “Budi muško” startovao je radionicama za srednjoškolce i srednjoškolke sa ciljem edukacije i uključivanja dečaka i muškaraca u teme rodne ravnopravnosti, prevencije nasilja i promocije zdravih stilova života. Učenici Tehničke škole zajedno sa svojom nastavnicom likovne umetnosti dali su doprinos izradi murala koji će poslati jasnu poruku u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja i ekstremizma i radikalizma.

“Inače u toku je u celoj Srbiji program 16 dana aktivizma koji se direktno bavi borbom protiv nasilja nad ženama pa smatram da i naša akcija takođe može da bude deo tog programa i naš doprinos uspešnoj realizaciji”, rekao je izvršni direktor Urban in-a, Sead Biberović.

Iz Urban in-a su naglasili da ovo nije prvi put da sarađuju sa Tehničkom i drugim srednjim školama u Novom Pazaru. Dodali su da će biti još akcija koje će dati doprinos borbi protiv rodno zasnovanog nasilja.

Projekat Budi muško podržala je Ambasada SAD-a u Srbiji. U sklopu ovog projekta, Centar E8 će tokom narednih meseci raditi na uključivanju mladih iz Novog Pazara, Kruševca i Vranja u borbu protiv vršnjačkog nasilja, smanjenju stepena nasilja, diskriminacije i govora mržnje, kao i na promovisanju tolerancije i rodne ravnopravnosti.

N. H.

 

 

Podeli