Društvo

Đerlek: Unapredjenje poslovnog okruženja osnov za uspešnu konkuretnost privrednih subjekata i preduzetnika

Na Kopaoniku je u toku Medjunarodni naučno stručni skup “Sistem kvaliteta – uslov za uspešno poslovanje i konkurentost” uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, ministarstva privrede, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Unije poslodavaca Srbije. Na otvaranju današnjeg programa prisutnima se obratio pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Mirsad Đerlek koji je istakao da je cilj ministarstva promocija kvaliteta u smislu da su potrošači ti koji direktno mogu da utiču na profitabilnost preduzeća ocenjujući kvalitet proizvoda i usluga. Grad Novi Pazar predstavljali su pomoćnik gradonačelnika Ermin Đerlek i član Gradskog veća Ervin Čašić.

“Zadatak ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija jeste unapredjenje poslovnog okruženja i ambijenta kao osnov za uspešnu konkurentnost privrednih subjekata i preduzetnika” – rekao je izmedju ostalog na otvaranju naučnog skupa na Kopaoniku pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Mirsad Đerlek.

Predsednik Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije Zoran Punoševac istakao je značaj skupa koji ove godine slavi dve decenije održavanja pa će na njemu biti predstavljeno 99 naučnih radova i veliki bron inetresantnih prezentacija.

U okviru pomenute medjunarodne konferencije održane su i Nacionalna konferencija o kvalitetu Srbije, nacionalna konferencija o kvalitetu Bosne i Hercegovine kao i brojna stručna savetovanja.

K.R.

 

Podeli