Društvo

Na času sa abasadorkom Kanade

Ambasadorka Kande u Srbiji, Keti Čaba posetila je danas novopazarsku Gimnaziju. Za uvaženu gošću održan je i specijalan čas engleskog jezika, na kojem su učenici četvrtog razreda iskazali, ne samo dobro poznavanje engleskog jezika, već i kanadske kulture i znamenitih ličnosti koje potiču iz te zemlje.

Ambasadorka Kanade Keti Čaba u đačkoj klupi novopazarske Gimnazije nije krila oduševljenje što su učenici ove škole iskazali visok stepen poznavanja egleskog jezika, ali i najvažnijih karakteristika zemlje iz koje dolazi.

”Deca toliko dobro pričaju na engleskom i toliko znaju o Kanadi, što mi je jako lepšo videti. Škola izgleda divno i jako je dobra atmosfera za učenje”, rekla je ambasadorka Kanade u Srbiji, Keti Čaba.

Ovo nije bio samo čas engleskog jezika, već mnogo više od toga. Sveobuhvatnu prezentaciju znanja iz oblasti istorije, geografije, nauke, kulture, umetnosti i sporta, učenici su sa profesorkom engleskog jezika pripremili za 2 dana.

”Mislim da je ovo dobar način edukacije dece o svemu što treba da ih interesuje. Poznavanje kulture, doprinosi na neki način razvoju ostalih znanja, osim engleskog”, izjavila je profesorka engleskog jezika Lejla Habibović.

Počastvovani smo posetom kanadske ambasadorke. Učenici su pripremili čas. Vidim da je ona oduševljena. Ja sam kao direktor veoma zadovoljan”, rekao je direktor Gimnazije, Nermin Dražanin.

A na kraju časa i pokloni. Gosti su uručili domaćinima kopiju slike kanadskog umetnika Toma Tomsona i komplete knjiga kanadskih autora na srpskom, engleskom i francuskom jeziku za školsku biblioteku.

S.Lj.

Podeli