DruštvoVesti

Evropska očna bolnica u Skoplju uskoro primenjuje najnoviji laser

Lasersko skidanje dioptrije predstavlja pouzdan put za trajno ispravljanje vida.

Zbog svoje velike bezbednosti, uspešnosti i jednostavnosti laserske metode, koje su inače, poslednjih decenija uznapredovale, danas su veoma popularne.

Popularno, lasersko skidanje dioptrije predstavlja jednostavnu proceduru, potpuno je bezbolna i trajno snižava ili potpuno eliminiše početnu dioptriju, a krajnji ishod je povratak jasnog vida.

Korekcija dioptrije, odnosno lasersko skidanjedioptrije, samo je jedan od brojnih zahvata koji se izvode u Evropskoj očnoj bolnici, regionalnom oftalmološkom centru u Skoplju, koja svoje predstavništvo ima i u Novom Pazaru.

 

U cilju pružanja što kvalitetnije usluge u ovoj turskoj očnojklinici, u koju pacijenti dolaze iz čitavog regiona, Evrope, ali I Bliskog istoka u narednom periodu biće insrtaliran novi laser,produkt visoke tehnologije i izuzetne preciznosti.

Laser će, prema rečima direktora i vodećeg hirurga Evropske očne bolnice dr Saliha Bozkurta biti na usluzi svim pacijentima sa Balkana.

”Mi u bolnici već posedujemo uređaj sa kojim uspešno rešavamo probleme kakvi su miopija, hipermetropija, astigmatizam i mnoge druge. Međutim, ne želimo da sve ostane na tome. Poznato vam je da se tehnologija ubrzano razvija, pa tako i mi u skladu sa tim. Sada smo obezbedili uređaj najnovije generacije sa kojim mnogo  brže ali i preciznije rešavamo probleme našim pacijentima. Ovo je naročito bitno kada govorimo o takozvanoj kratkovidosti I kod problema koji imaju stariji ili pacijenti srednje dobi, stariji od 40 godina.”

Dr  Bozkurt podseća da je reč o neinvaznivnim zahvatima gde kompletna  procedura laserskog skidanja dioptrije traje oko 15 minuta, te da samo delovanje lasera iznosi oko minut po oku.

Inače, intervencije laserske korekcije dioptrije u Evropskoj očnoj bolnici u Skoplju obavljaće se po promotivnim cenama, a sve detaljne informacije pacijenti mogu dobiti u predstavništvu te renomirane turske bolnice.

 

Senada Kalić

Podeli